Onderzoek zegt dat veel wandelen per week je leven verlengt, want onze lichamen waren ontworpen om te bewegen.

’s Werelds langstlevende mensen pompen geen ijzer, rennen met marathons of doen mee aan sportscholen. In plaats daarvan leven ze in omgevingen die ze constant in beweging zetten zonder erover na te denken. Ze kweken tuinen en hebben geen mechanische voorzieningen voor huis- en tuinwerk. Ze hebben banen waarbij ze vaak moeten bewegen of opstaan. En ze lopen elke dag. Bijna overal.

Recente onderzoeken tonen aan dat een wandeling van slechts twee uur per week u kan helpen langer te leven en het risico op ziekte te verminderen.

De studie van de American Cancer Society volgde 140.000 oudere volwassenen en rapporteerde dat degenen die zes uur per week liepen een lager risico liepen om te overlijden aan hart- en vaatziekten, luchtwegaandoeningen en kanker dan degenen die niet actief waren. Wandelen – zelfs zo weinig als twee uur per week – vermindert om het risico op ziekte en kan u helpen een langer, gezonder leven te leiden.

“Onze lichamen waren ontworpen om te bewegen”, zei dr. David Agus, hoogleraar Geneeskunde en Techniek aan de Universiteit van Zuid-Californië.

In Amish-gemeenschappen in Noord-Amerika toonde één onderzoek aan dat de gemiddelde vrouw 14.000 stappen per dag registreerde en dat de gemiddelde man 18.000 stappen per dag bijhield, en beide geslachten gemiddeld ongeveer 10.000 op hun rustdag. Deze Amish-gemeenschappen hadden ook de laagste percentages overgewicht van elke gemeenschap in Noord-Amerika. Deze studie bereikte uiteindelijk de media en begon de beweging om minstens 10.000 stappen per dag te bereiken.

Wandelvoordelen:

Activeert lymfatisch systeem

Elimineert toxines

Bestrijdt infectie

Versterkt de immuniteit

Je omgeving heeft grote invloed op je activiteitenniveau, maar er zijn manieren om jezelf te bewegen meer te bewegen als je niet in een beloopbare community woont:

Maak verschillende kleine wandelingen.

Neem je hond mee voor een kort uitstapje in de ochtend rond het blok. Lopen in plaats van rijden om werkdaglunches op te halen. Ga naar buiten na het avondeten met je familie. Onderzoek toont aan dat het beter is om je beweging de hele dag te doorbreken dan 30-40 minuten in de sportschool te zitten en de hele dag te zitten.

Loop naar de supermarkt.

Als uw locatie veilig is, loop dan naar de supermarkt. Hoewel je misschien niet in staat bent om een ​​week lang boodschappen te kopen in een enkele reis, kun je de meest verse ingrediënten kopen en later in de week terugkomen.

Parkeer op een plek die het verst van het gebouw af staat.

Als u in de buitenwijken, in een winkelcentrum of een bedrijvenpark met zeer weinig parkeeropties werkt, kunt u ervoor kiezen om ver weg van de ingang te parkeren om een ​​paar extra stappen aan uw dag toe te voegen.

Loop 5 minuten elk uur.

Ga uit je bureau en neem een ​​rondje op kantoor. Vul uw waterfles. Ga naar buiten om de voordelen te maximaliseren, indien mogelijk.

Neem een ​​lange wandeling van 30-40 minuten.

Vraag een vriend om een ​​wandeling na het werk te maken. Veertig minuten zullen voorbij vliegen voordat je je realiseert hoe ver je bent gegaan.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en welzijn, Natuur, Oerlopen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s