Hardlopen in een staat van coherentie

Ik zie zó veel lopers die zich zelf bestrijden: ze lopen omdat ze willen afvallen, dus bestrijden ze hun gewicht of hun zelfbeeld of hoe ze over willen komen.
Ze bestrijden hun blessures (een hele populaire!!!) met allerlei technieken, of ze bestrijden hun laatste pr of ze bestrijden overproneren dmv anti-pronatieschoenen, zooltjes en rektechnieken en ga zo maar door.

Ik pleit er voor dat mensen die gaan hardlopen eerst leren te voelen wat hun lichaam hen te vertellen heeft. Eén van de manieren is om op een grasveldje of in het zand op blote voeten te lopen.

Je hoort weliswaar vaak de kreet: luister naar je lichaam, maar vervolgens luisteren vele hardlopers toch weer naar een expert, een reclame of ze willen tegen wil en dank een PR lopen of nog erger: een rivaal verslaan.

Er is natuurlijk een heel andere methode en die begint met de vraag: Wat zou je voelen in je lichaam als je natuurlijk, gezond en in balans zou lopen?

Dit gevoel bereik je het best door vooraf in een stille meditatieve toestand te zijn. Dit kan je doen mbv bijvoorbeeld de HeartMath methode. Dit is een harmonisatie van je twee zenuwstelsels (parasympathische en sympathische zenuwstelsel) en een volkomen afwezigheid van gedachten. Dit heet coherentie en produceert o.a. het verjongingshormoon DHEA en verlaagt het door permanente stress veroorzaakte schadelijke cortison.

Door bewust coherent te zijn en dan te voelen hoe het is als je ideaal loopt, (bijvoorbeeld: gezond, vlot, soepel, blessurevrij, snel, lekker, vreugdevol) heb je voorwaarden geschapen voor de juiste looptechniek.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Oerlopen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s