Aikido en oerlopen

Ik had me al vaker afgevraagd hoezo mijn dochter (van 7) in staat is om zonder pijn over scherpe steentjes hard te lopen op blote voeten en ik niet.

Ik dacht eerst dat het kwam omdat ze als kind gewoon veel lichter is dan ik. Of dat ik eerst heel lang blootsvoets moest lopen totdat ik er aan gewend was. Alhoewel mijn dochter er dus helemaal daar niet aan gewend was: ze kon het gewoon in één keer! (Mijn dochter had natuurlijk ook geen gedachten over dat het pijn zou kunnen doen).

Wat blijkt? Het heeft alles te maken met de staat van zijn!

Heb ik geleerd van een aikidoka. (Pieter Klaassen).
(hier is een interessant interview met hem)
Één daarvan was op de voorvoet staan en de onbalans te voelen.
En hij gaf als tip: “Nodig de weg uit om jou te lopen”. En: “Richt de aandacht voor je op de weg”. (En dus niet op de voeten of de eventuele pijn; zo doen mensen dat ook die over brandend houtskool lopen).
Zo gezegd zo gedaan: Ik ben gaan hardlopen over een gravelpad zonder dat het pijn deed! Terwijl het een dag voorheen nog verschrikkelijk was!
Dit bericht werd geplaatst in Oerlopen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s